Arcadia Finans drivs av det finska företaget Draivi Media Oy men är helt på svenska och erbjuder svensk support. Det är en låneförmedlare vilket betyder att företaget inte lånar ut pengar själv utan hjälper privatpersoner att hitta det privatlån som passar bäst. Detta sker genom ett samarbete med Freedom Finance. Vi rekommenderar att låneansökan skickas in till Freedom Finance istället då Arcadia Finans inte är lika tydlig gällande information på sin webbplats.

Det finns ett par villkor som måste uppfyllas för att man ska få ansöka. Dessa är:

  •     Du måste vara minst 18 år gammal
  •     Du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor
  •     Du får inte lov att ha obetalda skulder hos kronofogden
För att få låna pengar, upp till 500 000 kronor, krävs ingen säkerhet. Det vill säga, Arcadia Finans kommer inte att begära att du har stora tillgångar som är värda mycket pengar, som de sen kan ta i beslag om du inte kan betala tillbaks. De kräver inte heller att du anger en vän eller familjemedlem som borgenär i din ansökan.

Ta lån via Arcadia Finans

Det är extremt enkelt att göra en låneansökan via Arcadia Finans. De tre steg som presenteras på hemsidan är följande:

    Hur mycket vill du låna och hur länge?

Börja med att fylla i lånebelopp genom att skriva summan i en ruta eller dra på reglage. Därefter väljs återbetalningstid.

    Fyll i låneansökan

Det som sedan fylls i är e-postadress och mobilnummer. Genom att trycka ”Ansök om lån här” går man sedan vidare till steg två där fler personuppgifter lämnas ut så som personnummer, namn, inkomst m.m. Här kan man även välja att ha en medsökande vilket kan påverka chansen att få lån men även chansen att få något lägre ränta. Detta eftersom det ökar säkerheten mot banken.

    Pengar betalas ut

Inom 1-3 dagar kommer vanligtvis pengarna att betalas ut till det konto som angetts när lånet tecknades
Det är bra att företaget tydligt vill visa hur låneansökan sker på hemsidan. Däremot känns det som att de missar en viktig punkt. En låneförmedlares viktigaste uppdrag är att förmedla låneansökan till ett flertal banker och sedan presentera dessa alternativ för låntagaren. I de tre punkter som nämns på första sidan nämns inget om denna jämförelse vilket känns lite konstigt. Det blir otydligt i likhet med andra punkter på sidan.
En till sak som verkligen saknas är en så kallad låneuträknare. Detta har de flesta låneförmedlarna och är en uträknare som visar hur stor månadskostnaden skulle bli om man tog ett lån på ett visst belopp och amorterar denna summa på angiven amorteringstid. På vissa av dessa kan man även testa vad som skulle hända om räntan rörde sig uppåt eller nedåt. Men någon uträknare finns inte alls hos Arcadia Finans.

Arcadia Finans nätet

Kostnad: 0,01% per dag
Belopp: 5 000 - 600 000
Löptid: 365 - 5 475 dagar
Recension: 240 minuter
Ansökningsmetod:

Arcadia Finans recensioner

4.7
1
Lätt att få:
5
Procent som fått:
4
Lånevillkorens tydlighet:
5
Villkoren för att förlänga:
5
Servicekvalitet:
5
Support:
4
Kontakter
Telefon: 010 551 7244
Måndag - Fredag: 08:00 - 16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Arcadia Finans recensioner

Fyll i ansökan